ANKARA / ÇANKAYA - Ümitköy Anadolu Lisesi

26 Mart 2024 - 9. Sınıflar ÜLKE GENELİ Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Sınavı

27 Mart 2024 - 9.Sınıflar ÜLKE GENELİ Matematik Dersi Sınavı

2 Nisan 2024 - 9. Sınıflar İL GENELİ Tarih Dersi Sınavı

3 Nisan 2024 - 9. Sınıflar İL GENELİ Fizik Dersi Sınavı yapılacaktır.

Şbt

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 13 Şubat-01 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav bilgilendirme kılavuzuna aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

Şbt

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1.Dönem 1.Ortak Sınavlarımız 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, 2.Ortak Sınavlarımız 25 Aralık 2023- 5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

ERASMUS+ PROJEMİZ KATILIMCILARINI ARIYOR!

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023-1-TR01-K121-SCH-000163980 numaralı 2023 yılı Erasmus+ okul eğitimi akreditasyonu projesinin konsorsiyum üyesi olarak yer aldığımız “Ecoliteracy: For a Sustainable World!” adlı hareketlilik projesi kapsamında Nisan ayında 5 günlük İspanya hareketliliği gerçekleştirilecektir. Öğrenci seçimi iki aşamalı olacaktır. İlk aşamada öğrenci seçimi için aşağıda belirtilen yer ve saatte İngilizce seviye tespit sınavı yapılacaktır. Aşağıda belirtilen kriterleri sağlayan öğrenciler linki doldurarak 21 Aralık 2023 tarihine kadar başvurabilir.

Başvuru Kriterleri:

1.        10. Sınıf öğrencisi olmak,

2.       2022-2023 eğitim öğretim yılı başarı puanının en az 85 olması,

3.       Disiplin cezası almamış olmak.

Sınav Yeri: Ümitköy Anadolu Lisesi

Sınav Tarihi: 23.12.2023

Sınav Saati: 10:30

Sınav Süresi: 2 saat

Öğrenciler aşağıda belirtilen kriterler doğrultusunda alınan en yüksek puandan başlayarak mülakata çağırılacaktır.

KATILIMCI ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

İstenilen kriter

Puan

İngilizce seviye tespit sınavı sonucu

40 puan

Öğretmen Görüşü (kültürlerarası dialoga açık olma, proje çalışmalarına hevesli olma, sorumluluk alma ve verilen görevi yerine getirme, sınıf içi başarı)

20 puan

Okulunuz tarafından yürütülmüş herhangi bir eTwinning projesinde katılım belgesine sahip olma

10 puan

Sosyal, kültürel, ekonomik veya fiziksel dezavantajlı olmak (düşük gelir, boşanmış ebeveyn, kırsal kesimde ikamet, vb. )

10 puan

Bilişim teknolojileri, müzik, resim, beden eğitimi/spor konusunda yeterliliğe sahip olmak

10 puan

Proje konusuyla ilgili bilgi sahibi olmak, proje konusunda eğitime katılmış olmak

Kas

2023-2024 Eğitim -Öğretim Yılı 1.Dönem Öğretmen-Veli görüşmelerimiz 7 Aralık 2023 Perşembe günü saat 16.00-18.00  arasında öğrencilerimizin kendi sınıflarında yapılacaktır.

Tüm velilerimizin toplantıya katılımları rica olunur.

Kas

ÜMİTKÖY ANADOLU LİSESİ 12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

ÖSYM tarafından 06 Kasım 2023 Pazartesi günü 2024 YKS VE 2024 MSÜ sınav tarihleri tabloda gösterildiği şekilde belirlenmiştir.

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz.

Ekm

2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına  (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili olarak, MEB ve PTT arasında imzalanan protokol gereği;

- Burs ödemeleri, PTT şubelerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan TC kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartları ile yapılacaktır.

- Ödemeler sadece hak sahibine yapılacak olup hak sahibini temsil eden veli, vasi, kayyım ve vekiline ödeme yapılmayacaktır.

- Öğrencilere PTT Kart teslimi öncesi ve sonrasındaki tüm operasyonel işlemler ve bankacılık işlemleri PTT tarafından yürütülecektir.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı 17/10/2023 Salı günü saat 16.00'da okulumuz konferans salonunda yapılacaktır.

Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı  24/10/2023 Salı günü saat 16.00'ya ertelenecektir.

Velilerimizin toplantıya katılımları rica olunur.

Ümitköy Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği

Sayın Veliler;

Okulumuzda kullandığımız Kartlı Geçiş Sistemi ile ilgili aşağıdaki adımları takip ediniz:

1) Cep telefonunuza App Store veya Play Store' den "Güvenli Geçiş " yazarak çıkan uygulamayı indiriniz.

2) Uygulamayı yükledikten sonra

Kurum Kodu: 3606011

Şifre:  guvenligecis   (Türkçe karakter kullanmayınız! )

Öğrenci okul numarasını yazarak uygulamayı aktif hale getiriniz.

Bildirim alamayan veya uygulama ile ilgili sorun yaşayan velilerimiz okul telefonumuzdan ( 0312 236 18 18) tarafımıza ulaşabilirler.

ÜMİTKÖY ANADOLU LİSESİ

Özlem ÖZTEKİN

Emine BÖLÜKBAŞI YAŞAR

Tem

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzun öğrenci taşıma işi Yeni Ayyıldız Turizm tarafından yapılacaktır.

Yeni eğitim ve öğretim yılında muhtemel servis güzergâhları şöyledir:

Sincan(merkez), Eryaman, Etimesgut, Bağlıca, Batıkent, Yenimahalle(merkez),Keçiören(merkez), Çankaya (Oran, Balgat, Dikmen, Çukurambar),İncek(Ümitköye yakın bölgeler), Türkkonut, Yaşamkent ve Ümitköy çevresidir.Keçiören(merkez), Yenimahalle veÇankaya (Oran, Balgat, Dikmen, Çukurambar) için mutlaka şirket ile iletişime geçiniz.

Muhtemel servis kapsamına alınamayacak bölgeler; Yenikent, Fatih Mah, Ostim, Yenimahalle ve Keçiören’in merkeze uzak bölgeleri,Pursaklar, Aydınlıkevler, Siteler,Altındağ,  Mamak, Abidinpaşa,Bahçelievler, Gazi Mahallesi, Çankaya’ nın merkeze uzak bölgeleri, Bilkent, Toki Turkuaz Vadisi, Yapracık ve Gölbaşı’dır.

Güzergâh ayrıntılarıve zamanları okullar açılmadan bilinmemektedir.

İletişim için mesai saatleri içerisinde 0537505 40 18 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.