ANKARA / ÇANKAYA - Ümitköy Anadolu Lisesi

Haz

Okulumuz edebiyat Öğretmenlerinden Nilgün GÜÇ, Ayçin ÖZTEKİN, Çiğdem GEZER ve Rana ALPASLAN´ın rehberliğinde 9. sınıf öğrencilerinin değişik temalar çerçevesinde hazırlamış oldukları "ŞİİRLİ GÜNLER" dinletilerimiz izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Şiirle, şiirce geçen günler öğrencilerimizde engin bir şiir sevgisinin oluşmasını sağladı.

Gelecek yıllarda da benzer etkinlikler düzenlemek konusunda öğrencilere heyecan katan bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz öğrencilerinden Kaan Görkem GÜNEY, " Dünya Robot Olimpiyatı 2017 Türkiye Turnuvası Yıldızlar" dalında 1.lik ödünü kazandı ve Kostarika´ya giderek ülkemizi temsil etme hakkı elde etti.

Öğrencimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

May

Okulumuz masa tenisi takımlarımız Çankaya İlçesi Masa Tenisi Yarışmalarında Genç Erkekler dalında 4. , Genç Kızlar Dalında 2. olmuştur.

Öğrencimiz Ecem BAŞARAN, Okullararası Havalı Tabanca Atıcılık Yarışmalarında Türkiye 4.olmuştur.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

May

Okulumuzda oluşturulan Okul Tanıtım Ekibimiz okul müdürümüzün başkanlığında yakın çevrede yer alan ortaokullara giderek okulumuzu tanıtıcı seminerler vermiştir. Seminerde 8.sınıf öğrencilerinin okulumuz hakkında merak ettikleri sorular cevaplandırılmıştır.

May

Anadolu topraklarına dayanmış düşman hançerini, sonsuza değin uzaklaştırdığımız Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını, 19 Mayıs 1919’da attık.

“Ben 19 Mayıs’ta doğdum” diyen ATA’mızın doğum gününü ve  Samsun’a çıkışını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Aslıhan YAZICI’NIN rehberliğinde hazırladığımız programla, coşku içinde kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde İstanbul gezisine katıldılar. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve Bilgi Üniversitelerini ziyaret ederek üniversitelerin eğitim olanakları hakkında bilgi aldılar. Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı ve Sultanahmeti gezen öğrencilerimiz tarih bilgilerini zenginleştirdiler. Büyükada´da bisiklet turu yapan ve Pierre Loti Tepesine çıkarak İstanbul´un eşsiz manzarasını seyretme imkanı bulan öğrencilerimiz katıldıkları İstanbul gezisinden mutlu olarak döndüler.

May

Okulumuz 9.-10. ve 11.sınıf öğrencilerinin Fizik-Kimya-Biyoloji alanlarında yaptıkları  projeler ve deneyler ile bilim şenliğimizi gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz 11.sınıf öğrencileri, öğretmenleri Hülya ACAR,Hale KARAHATAY,Rana MUŞ ALPASLAN ve Zafer Hakan AYRAÇ rehberliğinde Beytepe´de bulunan Ümitköy Anadolu Lisesi Hatıra Ormanına yeni fidanlar diktiler. Dikili ağaçların bakımını da yapan öğrenci ve öğretmenlerimiz yaptıkları piknik ile eğlenceli saatler geçirdiler.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz 10.sınıf öğrencilerinden İlayda ACIRLI ve Salih GÜRBÜZ, matematik öğretmenimiz Mine ÇELİK rehberliğinde hazırladıkları fizik projesi TİGER-I ile MEV Prof.Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Proje Yarışmasına katılmaya hak kazanarak okulumuzu başarı ile temsil ettiler.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ,başarılar diliyoruz.

May

Okulumuz 10.sınıf öğrencilerine yönelik olarak Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak ETİ tarafından Biyomimetik(biyotaklit) ve Biyo-İnovasyon eğitimi konularında seminer düzenlenmiştir. Doğada bulunan canlıların taklit edilerek oluşturulduğu aletler ,robotlar,makineler vb. hakkında bilgi verilen seminer öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenmiştir.

Sayın Altuğ Revnak ETİ´ye verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

TBMM´nin açılışının 97.yıldönümü dolayısıyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını,okulumuz Edebiyat öğretmeni Çiğdem GEZER´in rehberliğinde hazırlanan program ile kutladık.

Tüm çocukların ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Hikmet ÖZGELEN ve Şinasi ÖZENER rehberliğinde konferans salonumuzda öğrencilere yönelik "Kutlu Doğum Haftası Programı " düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 9. ve 10.sınıf öğrencilerine yönelik ulusal tarih bilinci oluşturmak , tarihi ve turistik mekanları tanıtmak amacıyla Eskişehir-Bursa-Çanakkale şehirlerine gezi düzenlenmiştir.

Nis

Okulumuz 11.sınıf öğrencilerine yönelik olarak Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasemin Yücel YÜCEL tarafından tanıtım semineri verilmiştir. Seminerde üniversitenin eğitim ,barınma ,sosyal ve kültürel olanakları konularında öğrencilere tanıtım yapılmıştır. Sayın Yrd.Doç.Dr. Yasemin Yücel YÜCEL ´e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.